How porous is your hair? - Right Ringlets

HOE BELANGRIJK IS HET BEPALEN VAN UW HAARPOROSITEIT

Porositeit verwijst naar hoe goed je haar vocht kan opnemen en vasthouden. Het wordt beïnvloed door de buitenste haarlaag, de cuticula genaamd, die bepaalt hoe gemakkelijk vocht en oliën in en uit je haar gaan. Poreusheid is voor de meesten genetisch bepaald, maar kan ook worden beïnvloed door externe factoren zoals blootstelling, warmte- en chemische behandelingen. Als u de poreusheid van uw haar kent, kunt u de juiste producten kiezen om uw haar goed gehydrateerd, soepel, sterk en glanzend te houden.

DE JUISTE PRODUCTEN KIEZEN, MAAR HOE DOE IK DAT

Er zijn twee methoden om uit te vinden hoe poreus je haar is.

De Slip'n'Slide-test: neem een ​​haarlok en schuif uw vingers langs de schacht (naar de hoofdhuid). Als je onderweg kleine hobbels voelt, betekent dit dat je nagelriem wordt opgetild en dat je een hoge porositeit hebt. Als je vingers soepel glijden, heb je laag poreus haar.

De drijftest: Neem een ​​paar lokken uit je kam of borstel en laat ze in een kom met water vallen. Laat ze 2-4 minuten zitten. Als je haar drijft, heb je een lage porositeit. Als het zinkt, heb je een hoge porositeit.

VOLGENDE STAP BEPAALDE IK MIJN POROSITEIT, MAAR WAT BETEKENT HET?

Lage Poreusheid

Haar met een lage poreusheid is ook vatbaar voor opbouw van eiwitrijke, diepe conditioneringsproducten, dus houd het bij proteïnevrije, dagelijkse conditioners met vochtinbrengende middelen zoals glycerine of honing. Gebruik proteïnevrije diepe conditioneringsbehandelingen om de cuticula te openen.

Haar met een lage porositeit vereist vochtinbrengende crèmes die rijk zijn aan verzachtende middelen zoals sheaboter, jojoba-olie, kokosolie en castorolie. Het profiteert ook van vochtinbrengende producten, die vocht naar je haar trekken en vasthouden. Kies lichtere, op vloeistof gebaseerde producten zoals haarmelk die niet op je haar blijft zitten en het vettig of vettig maakt.

Gemiddelde Poreusheid

Medium poreus haar heeft de neiging om haarstijlen goed vast te houden. Het permanenten of kleuren kan op een normale, verantwoordelijke manier worden gedaan, volgens de gebruikelijke richtlijnen van het product. Men moet echter rekening mee houden dat deze processen het haar kunnen/zullen beschadigen en na verloop van tijd de poreusheid zullen vergroten. Af en toe een diepe conditioneringsbehandeling met een eiwit bevattend product is nuttig, maar eiwitten mogen niet in het dagelijkse regime worden opgenomen.

Hoge Poreusheid

Hoge poreusheid is helaas het gevolg van haarbeschadiging. Chemische processen en behandelingen, blootstelling aan het milieu zijn allemaal verantwoordelijk voor het veroorzaken van onomkeerbare schade aan de cuticula-laag. Dit type haar heeft openingen en gaten in het oppervlak van de haarschacht.

Mensen met hoog poreus haar moeten veel (vaker) vocht inbrengende haarproducten gebruiken, ook anti-humetants (zijn anti-bevochtigers) gebruiken in klimaten met hoge temperaturen en hoge vochtigheid om hun cuticula af te sluiten tegen overmatige opname van vocht uit de lucht. Eiwit(Proteine)behandelingen kunnen ook erg nuttig zijn voor het dichten van enkele gaten in het haar, maar men moet vochtinbrengende producten blijven gebruiken om een ​​stugge structuur te voorkomen. Het haar spoelen met een licht zure spoeling na het wassen helpt de cuticula te sealen en te sluiten.

Gebruik veel conditionerende en vocht inbrengende producten, vooral producten die natuurlijke, plantaardige oliën bevatten. Vermijd alle producten op sulfaatbasis. Gebruik regelmatig de eerder genoemde licht zure spoeling. Laat je haar regelmatig trimmen. Deze dingen zouden je haar moeten helpen te herstellen naar een beter beheersbaar porositeits niveau.

NU KEN IK DE CONDITIIE VAN MIJN HAAR, DE VOLGENDE STAP BEPAALT DE DICHTHEID

 

 

 

 

From NaturallyCurly.com

 

 

© 2015 - 2021 Sistas Curl Collecton | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel