Haar Densiteit

Terwijl de haarbreedte de breedte van individuele haarstrengen meet, verwijst de dichtheid naar hoe dicht die strengen op je hoofd op elkaar zitten. De dichtheid van je haar kan ook worden beïnvloed door je haartextuur, porositeit en breedte. Als u uw haardichtheid kent, samen met uw krulpatroon, porositeit en breedte, kunt u de juiste producten, stijlen en kapsels kiezen om het volume van uw haar te behouden.

BEPALEN VAN JE HAAR DENSITEIT

De meest nauwkeurige manier om de haardichtheid te bepalen, is door iemand het aantal strengen te laten tellen dat groeit in een gebied van 2 bij 2 cm op uw hoofdhuid. Maar aangezien de gemiddelde persoon ongeveer 2200 haarstrengen per 2 vierkante cm heeft, kan het even duren om ze allemaal te tellen. Gelukkig zijn er andere manieren om je haardichtheid te bepalen.

Begin met droog haar, want nat haar ziet er vaak dunner uit dan het in werkelijkheid is. Laat je haar loshangen in zijn natuurlijke, losse vorm en bekijk het van dichtbij vanuit alle hoeken. Als je je hoofdhuid heel gemakkelijk kunt zien, dan heb je een lage haardichtheid. Als je iets van je hoofdhuid kunt zien, heb je een gemiddelde haardichtheid. Als je hoofdhuid moeilijk of onmogelijk te zien is, dan heb je een hoge haardichtheid.

LOW DENSITY

Als je een lage haardichtheid hebt, gebruik dan lichte producten die je haar niet verzwaren en het volume verminderen. Gebruik een mousse om je haar er voller uit te laten zien en overweeg om droge shampoos, volumineuze shampoos en volumiserende conditioners met verdikkingsmiddelen te gebruiken. Eenvoudige, ronde kapsels zorgen ervoor dat je krullen, golven of spiralen op hun plaats vallen en het uiterlijk van meer volume geven.

MEDIUM DENSITY

Als je haar van gemiddelde dichtheid hebt, kun je verschillende producten, stijlen en kapsels gebruiken om je textuur te verbeteren. Probeer mousse en droge shampoo om volume te geven, of gebruik zwaardere crèmes en boters om je haar meer gewicht te geven en te laten hangen. Wash & go’s zullen je krullen laten doorschijnen (je hoofdhuid laten zien), terwijl twists en vlechten goed zullen werken om je krulpatroon te veranderen en meer structuur te geven.

HIGH DENSITY

Als je haardichtheid hoog is, kies dan voor zware producten zoals gels, crèmes en haarboters om je krullen bij elkaar te houden en het volume te verminderen. Gelaagde kapsels werken ook goed voor haar met een hoge dichtheid.

 

 

 

 

From NaturallyCurly.com

 

© 2015 - 2021 Sistas Curl Collecton | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel